Volkswagen Polo audio upgrade: meer dynamiek en details

Toe aan een Volkswagen Polo audio upgrade? De auto combineert een heerlijk rijcomfort met een lekker laag verbruik. De afwerking van het interieur is zeer strak en de audio laat zich makkelijk bedienen. Toch mist er iets, omdat de sound niet zo klinkt zoals je dat zou willen.

Komt je favoriete muziek niet goed tot z’n recht, ook al vind je het lastig om er de vinger op te leggen waar het aan ligt? We doen regelmatig luistersessies in nieuwe en oudere modellen. Bij de Volkswagen Polo viel ons op dat de basis behoorlijk goed is, bijvoorbeeld dankzij een fijn stereobeeld. Aan de andere kant komen de lage tonen en frequenties tussen 200 en 400 Hertz helaas niet zo goed tot hun recht. Bovendien is het geluid vrij vlak en saai. 

Meer dynamiek en details
De Polo scoort op de weg en qua comfort eigenlijk altijd goed, dat is al generaties lang het geval. De audio is helaas geen prioriteit voor het merk, waardoor dit op sommige vlakken een beetje een ondergeschoven kindje is.

Met name de lage bastonen komen onvoldoende goed over, net als de frequenties tussen 200 en 400 Hertz. En wil je jouw favoriete muziek echt een keer overweldigend aanzetten? Het maximale volume schiet tekort, waardoor je achterblijft met een onbevredigend gevoel in een auto die verder aan alle wensen voldoet. 

Betere sound in jouw Volkswagen Polo
Ben je benieuwd hoe je zorgt voor een betere sound in jouw Volkswagen Polo? Met onze pasklare speakers klinkt het geluid minder saai en krijgt het meer expressie dankzijde betere dynamiek en details. De hoge tonen zullen veel frisser en natuurlijker klinken. Ons advies is ook om de deuren te voorzien van akoestische dempingsmaterialen. Zo komt de nieuwe pasklare speakerset nog beter uit de verf door zijn strakkere klankkast.

Dus rijd je een nieuwe Polo die standaard ruimer, sportiever en luxer is dan ooit? Of zoek je een audio upgrade voor een ouder model, waarvoor je graag nieuwe speakers zou bestellen? Wij laten je zien wat er mogelijk is, waar je vervolgens gewoon zelf mee aan de slag kunt.

Ontdek de speakers voor de Volkswagen Polo van Alpine en Beat, zowel voor de voordeuren als de achterdeuren. Bestel de speakers voor een Polo 9N (2001 tot 2005), het model tot 2009 of bijvoorbeeld de Polo Facelift van 2014 tot 2016. We hebben speakers voor iedere modelvariant, waarmee je zeker weet dat je ze netjes en haast onzichtbaar kunt vervangen.

Meer dan een eenvoudige audio upgrade
En ben je benieuwd hoe je de audio in jouw Volkswagen Polo verder kunt upgraden? Bij Concept 4 Cars gaan we een aantal belangrijke stappen verder. Bovenop de nieuwe speakers zorgen we voor een actieve of passieve subwoofer, een DSP-versterker en bijvoorbeeld de akoestische demping van de auto. We stellen daarmee alles in het werk om de Polo perfect te laten klinken. Het resultaat is een auto waar je liever helemaal niet meer uit zou komen, omdat je geniet van niets minder dan de beste audio-ervaring.


Waarom een autoversterker?